DANES PRIPORO╚AMO:

FESTIVAL LENT 2004 (25. VI. - 10. VII.)
Je ┼íe kaj lep┼íega kot poslu┼íati koncert pod zvezdnatim obodom poletnega neba? Vas mika klasi─Źni koncert med ┼ítiristoletnimi zidovi Sinagoge? Ali predstave pod arkadami Rotov┼ża? Morda se boste raje odlo─Źili za baletno predstavo na plavajo─Źem odru na reki Dravi ali pa ste si za┼żeleli zgolj prijetnega sprehoda po srednjeve┼íkih ulicah starega mariborskega mestnega jedra, kjer se stojnice ┼íibijo pod doma─Źimi dobrotami?

 

Vse to in mnogo mnogo ve─Ź prina┼ía Festival Lent, ki bo mariborsko dravsko nabre┼żje ob pri─Źetku poletja ponovno spremenil v ┼żivahno kulturno in dru┼żabno sredi┼í─Źe, utripajo─Źe v ritmih vsega sveta.

 Ve─Ź kot ┼ítiristo razli─Źnih prireditev in pol milijona obiskovalcev letno uvr┼í─Źa festival Lent med najve─Źje tovrstne festivale v Evropi, njegov glas pa se┼że tudi ─Źez lu┼żo. Multikulturni festival, ki je pred enajstimi leti iz┼íel iz folklornega festivala Folkart, se tako lahko pohvali s ┼ítevilnimi nagradami, med katerimi je kar ┼ítirinajst nagrad svetovnega festivalskega zdru┼żenja IFEA (The International Festival and Events Association), ki pod svojim okriljem zdru┼żuje ve─Ź kot 2500 festivalov z vsega sveta.

 

Legendarni Ray Charles, B. B. King, James Brown ali Jose Feliciano, Lester Bowie, s svojim pihalnim orkestrom in karibskimi bobnarji, slavni francoski violinist Stephane Grappelli, Tania Maria, Les McCann, Jimmy Whitterspoon, Maynard Ferguson, Paquito D'Rivera, Howard Johnson in Dr. John - to je le nekaj imen izmed stotine priznanih tujih in doma─Źih umetnikov, ki so doslej nastopili na enem izmed odrov Lenta.

 

Kvalitetna multikulturna ponudba, ki bo zadovoljila široko paleto okusov tudi najzahtevnejših obiskovalcev festivala je preverjena formula, ki ji snovalci festivala ostajajo zvesti tudi letos.

 

Tako bo triindvajset festivalskih prizori┼í─Ź med 25. junijem in 10. julijem ponudilo koncerte klasi─Źne, jazz, popularne in etno glasbe, kantavtorske ve─Źere in ve─Źere ┼íansonov, gledali┼íke in plesne predstave, koncerte, dramske in lutkovne predstave ter kreativne delavnice za otroke, ┼íportne prireditve... V okviru festivala Lent bomo lahko tudi letos spremljali mednarodni folklorni festival Folkart, festival Jazzlent in festival uli─Źnega gledali┼í─Źa.


Prepri─Źani smo, da bo tudi leto┼ínji festival pritegnil s svojo kvalitetno in pestro ponudbo, zato vam ┼że dvanajsti─Ź kli─Źemo: pri─Źnite poletje na Lentu!


Click for Maribor, Slovenia Forecast